Podróże

Zapiekanki w Krakowie okazały się koszmarem

Kolejny dzień podróży za nami. Tym razem podzielimy się z Wami relacją z Krakowa, w którym trafiliśmy na bardzo ciekawych ludzi, piękną architekturę i koszmarne zapiekanki.

W poprzednim odcinku naszego vloga mogliście oglądać jak nasza telewizyjna ekipa, wybiera się w podróż do Krakowa. Po 4,5 godzinnej drodze udało się wreszcie dotrzeć do tego pięknego miasta. Było warto, ponieważ zakwaterowaliśmy się w ogromnym apartamencie, którego użyczyła nam Beata Pawlusiewicz z Apartamentu Krakowskiego.

Na krakowskim rynku zachwycaliśmy się nie tylko przepiękną architekturą, ale także ciekawymi ludźmi, którzy swoim pozytywnym nastawieniem urozmaicali ulice Krakowa.
Jednym z nich był Michał Binio, który zabawiał ludzi pokazem baniek mydlanych.

Bańki to mój sposób na życie — mówi. Czuję się szczęśliwy, wtedy kiedy widzę tylu szczęśliwych ludzi. Zaczęło się to cztery lata temu, kiedy podróżowałem autostopem po Europie Zachodniej. Musiałem sobie dorobić w taki sposób, aby nie naruszać swojego budżetu.

Kolejnym ciekawym człowiekiem spotkanym na naszej drodze był Dmitriy Mustafaev, który podróżuje po Europie autostopem, co dokumentuje m.in. na swoim kanale na You Tube.

Kraków był naprawdę magiczny i zachwycił nas swoją atmosferą. Co prawda co chwilę ktoś nas zaczepiał i próbował coś sprzedać, ale to jest właśnie urok tego miasta. Późnym wieczorem przemierzaliśmy ulice miasta w poszukiwaniu otwartych punktów gastronomicznych.

Tuż przed północą udało się zdobyć zapiekanki. Niestety ich smak nie był już tak magiczny, jak Kraków, więc skorzystały z nich tutejsze gołębie. Na szczęście restauracja, do której się wybieraliśmy, była już przetestowana. Restauracja Genesh znajduje się w miejscu, które ma ponad 700 lat, a zaletą oprócz pięknych wnętrz było wegetariańskie menu.

Kuchnia indyjska zawiera w sobie wiele fajnych opcji wegetariańskich – mówi Tomasz Micherda menedżer restauracji. Jest to między innymi cieciorka, czy serek Paneer. W naszej restauracji są dania przeznaczone dla wegetarian, ale także dla wegan. Warto dodać, że szefem kuchni w Ganesh jest człowiek, który sam też jest wegetarianinem.

Podróż ekipy Słodki Live dobiega końca. Jak myślicie, gdzie pojedziemy dalej? Zapraszamy do zgadywania w komentarzach — dla autorów poprawnych odpowiedzi przewidziane są nagrody.

 

Komentarze Facebook
Udostępnień
Click to comment

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ostatnio

Pierwsza na świecie telewizja nadająca regularny program na Facebooku i YouTube, produkująca profesjonalne treści filmowe we współpracy z polskimi przedsiębiorcami, artystami, dziennikarzami, muzykami.

Copyright © 2016 - 2017 by: Compas Multimedia Tomasz Słodki

Do góry
Udostępnień
ś